A cukrozott narancs- és citromhéjat meglocsoljuk a tojáslikőrrel, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Addig a langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, és belekeverjük a többi hozzávalót is. Rugalmas tésztát gyúrunk, végül beledolgozzuk a tojáslikőrben áztatott narancs- és citromhéjat, valamint a mazsolát is. Ezután a tésztát letakarva, meleg helyen 2 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és ügyesen galambot formázunk belőle: elkészítjük a törzsét, a szárnyát, a fejét, mazsolából a szemét.
Megkenjük felvert tojással, és megszórjuk mandulaforgáccsal. Betesszük az 50 fokos sütőbe, lassan felmelegítjük, és hagyjuk tovább kelni, amíg szép nagy nem lesz. Ha eléggé megdagadt a galamb (kb. 1 óra), a sütőt felmelegítjük 170 °C-ra (légkeverésen), és 30 perc alatt készre sütjük.