Egy nagy fazékban a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és azzal is pirítjuk két percig. Rárakjuk a feldarabolt húst, és fehéredésig sütjük. Rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, babért és köményt, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Sózzuk és borsozzuk.
Ha már félig puha a sertéshús, beletesszük a levesbe a kolbásztöltelékből formázott kis gombócokat és a meghámozott, felkockázott burgonyát is, és együtt készre főzzük. A lisztet hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, beleöntjük a forrásban lévő levesbe, és jól kiforraljuk. A kész levest pár csepp ecettel savanyítjuk.