Családi tekert csülök

Családi tekert csülök

A csülköt többször megmossuk, majd annyi hideg vízben, hogy ellepje, fedővel lefedve feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük az alaposan megmosott tojásokat,
de ezeket a forrástól számított 10 perc után kivesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és az egész borssal meg a babérlevéllel együtt a főzőlébe tesszük.
Amíg a csülök fő, a tormát megtisztítjuk, lereszeljük, és belekeverjük a habbá vert tejszínbe. Amikor a csülök megfőtt, a saját levében langyosra hűtjük.
Ezután a főzőléből kivéve lecsepegtetjük, bőrét egyik oldalán bevágjuk, kicsontozzuk.
A csülökhúst a zsíros résztől elválasztjuk (a zsíros rész a bőrön marad). A húst apró kockákra vágjuk.
A zsíros bőrt fóliára fektetjük, beletesszük az apróra vágott húst, szorosan feltekerjük, és hűtőszekrényben kihűtjük. Tálalás előtt a tojásokat megtisztítjuk, cikkekre vagy karikára vágjuk, a zöldpaprikát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és beletöltjük a tormakrémet. A tekercset a hűtőszekrényből kivéve
vékony szeletekre vágjuk, tálra rendezzük. Köré rakjuk a tojást, az újhagymát és a tormakrémmel megtöltött zöldpaprikát.

kaloria 560 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink