Családi torta

Családi torta

Elektromos habverővel jól kihabosítjuk a tojások sárgáját a cukorral. Reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Fakanállal belekeverjük a darált diót és a lisztet. Végül óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Lemérjük a súlyát, egyharmadát átrakjuk egy másik tálba, és keverünk hozzá két evőkanál kakaót. Két egyforma tortaformát kizsírozunk, liszttel megszórjuk (természetesen sütőpapírral is bélelhetjük). Az egyikbe beleöntjük a fehér, a másikba a kakaós piskótát, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük (a vékonyabb lap hamarabb megsül). Megvárjuk, amíg kihűlnek a piskóták, majd a sárgát keresztben két lappá vágjuk. Összeállítjuk a tortát: alulra egy sárga lapot teszünk, meglocsoljuk málnaszörppel, megkenjük bőven baracklekvárral. Erre jön a kakaós lap, ezt is szörppel locsoljuk, lekvárral megkenjük. A tetejére kerül a második sárga tészta. Porcukorral megszórjuk (csinosabb lesz, ha tortasablont használunk hozzá), és máris tálalhatjuk.

kaloria 290 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.