Forró vízbe dobjuk a csalánt egy-két percre, majd rögtön hideg vízbe átszedjük. Ha kihűlt, kifacsarjuk, kicsit átvágjuk. Turmixgépben pépesítjük a tejszínnel (ha túl sűrű lenne, pici vizet adhatunk hozzá). Egy lábasban 2-3 evőkanál zsiradékot forrósítunk. Rászórjuk a lisztet, kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Beletesszük az áttört fokhagymát, és azzal is sütjük még egy fél percig. Ráöntjük a tejszínnel összeturmixolt csalánt, azonnal alaposan átkeverjük, és elkezdjük főzni, közben kis vizet adunk még hozzá, hogy megfelelő legyen az állaga. Főzés közben sózzuk és borsozzuk.
Csíkokra vágjuk a csirkét, sózzuk és borsozzuk. Pár evőkanál zsiradékot forrósítunk egy nagy serpenyőben, és fedő nélkül, nagy lángon megsütjük benne a húst pár perc alatt.
Az áttört krumplit összegyúrjuk kevés liszttel, sózzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Bő sós vizet forralunk, beledobjuk a gombóckákat és kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük. A csirkés serpenyőbe teszünk még egy-két evőkanál zsiradékot, felforrósítjuk, beleöntjük a krumpligombócokat, és időnként megforgatva szép ropogósra sütjük.