Blansírozzuk a csalánt, majd kevés vízzel pürésítjük. Hozzáadjuk a lisztet, három egész tojást, és galuska állagúra keverjük. Bő, sós, lobogva forró vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Ha kész, leszűrjük, hideg víz alatt átmossuk.
Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a galuskát, és pár percig pirítjuk. Közben a maradék 9 tojást a tejszínnel felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a forró galuskához, és remegősre sütjük.
A salátát félbe- vagy negyedekbe vágjuk, és egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, a vágási felületével lefelé. Hagyományos salátalevet keverünk (víz, ecet, só, cukor).
Tányérokra szedjük a galuskát, mellé a sült salátát, amit mindenki meglocsolhat majd a salátalével.