Csángó palacsinta (Pánkó)

Csángó palacsinta (Pánkó)

Az élesztőt a cukorral folyósra kikeverjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, a tojásokat, az élesztőt, az olajat meg egy csipet sót. A tésztát összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amíg az edénytől meg a kezünktől is elválik. Letakarjuk, és langyos helyen egy órát hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát olajos deszkára borítjuk, kézzel ellapogatjuk, és akkora darabokat kanyarítunk belőle késsel vagy egy kis tállal, amekkora a palacsintasütőnk. Ezeket további 15 percig pihentetjük, majd a serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, s a lepényeket közepes tűznél kisütjük. Közben megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megsüljön. Porcukorral meghintve, szilvalekvárral tálaljuk.

kaloria 280 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink