Forrás: Csonka Ilona

Császármorzsa szilvamártással

A császármorzsához összekeverjük a lisztet a tejjel, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a sóval és a tojások sárgájával, végül hozzáforgatjuk a cukorral habbá vert fehérjéket. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 5 dkg vajat, és beleöntjük a masszát. Kis lángon sütjük, míg szépen meg nem pirul az alja. Ekkor falapáttal két-három darabra vágjuk, és megforgatjuk a darabokat, hogy a másik oldalát is meg tudjuk sütni. Alácsúsztatunk még 2-3 dkg vajat. Ha már színes mindkét oldala, falapáttal két-három centis darabokra szabdaljuk, rámorzsoljuk a maradék vajat, és berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, hogy szép ropogósra süljön.

Míg sül a morzsa, kimagozzuk a szilvát, és felfőzzük a cukorral és a fűszerekkel. Nem kell szétfőzni, épp csak rogyjanak meg a szemek. Ezzel a mártással és porcukorral tálaljuk az aranybarnára sült édességet.

Süssünk fahéjjal! A legfinomabb fahéjas sütemények

Fahéjas almatöltelék rétesbe

kaloria 410 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink