- Először a brownie-alapot készítjük el. Összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal. A két egész tojást a cukorral elektromos habverővel fehéredésig verjük. Egy kis tálban összevegyítjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a sóval, beleforgatjuk a habos, cukros tojásba, végül a masszában egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt csokis vajat. 21 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, 165 fokon, légkeveréssel sütjük, körülbelül tíz percig. Utána kihűtjük.
- Kimagozzuk a cseresznyét. Egy lábasba rakjuk a vízzel, a citromlével és a cukorral, 5-10 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, szitán áttörjük, hidegre hűtjük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, hozzádolgozzuk a zselatint, majd belekeverjük a kihűlt cseresznyevelőt.
- A brownie-alapot beletesszük egy kapcsos tortaformába. Ráöntjük a habot, és hűtőszekrényben egy éjszakán át dermesztjük. Másnap friss gyümölccsel, tört pisztáciával díszítjük.
A recept a júniusi Vidék íze magazinban jelent meg!