Cseresznyés kenyér

Kimagozzuk a cseresznyét; ha nagy szemű, el is felezzük. Egy keverőtálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a 160 g kristálycukrot a puha vajjal. Hozzáadjuk a vaníliaőrleményt, a joghurtot és az egész tojásokat is, ezekkel is egyneművé keverjük.

Egy másik tálban összekeverjük a 260 g lisztet a sütőporral. Fakanállal dolgozva hozzáforgatjuk a vajas-cukros-tojásos keverékhez. A kimagozott cseresznye kétharmadát eloszlatjuk a nyers tésztában.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal, meghintjük morzsával. A tésztát beleöntjük az előkészített formába. A maradék cseresznyét rárakosgatjuk a tetejére. Megszórjuk a két evőkanál barna cukorral, 180 fokos sütőbe toljuk, és 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha még nem, akkor fóliával letakarva tovább sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Cseresznyés mandulás pite

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink