Cseresznyés mandulás pite

A lisztet elkeverjük a cukorral, a mandulával és a sóval, majd összemorzsoljuk a fagyos vajjal. Deszkán összegyúrjuk a tojással meg a tejföllel. Öt percig pihentetjük. Utána kétfelé osztjuk, a nagyobbikat körlappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek pite- vagy tortaformát úgy, hogy oldala is legyen.

Hűtőszekrénybe rakjuk egy órára.

Utána sütőpapírt terítünk rá, megtöltjük valami nehezékkel (sütőbab, rizs stb.). 190 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük (körülbelül 15 perc).

A töltelékhez egy lábasba rakjuk a kimagozott cseresznyét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, s jól összefőzzük. Besűrítjük a keményítővel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg tölteléket a hideg pitébe kanalazzuk. A maradék tésztát is körlappá nyújtjuk, felcsíkozzuk, és berácsozzuk vele a pite tetejét; az oldalánál összenyomkodjuk. Lekenjük felvert tojással, és 190 fokos sütőben készre sütjük.

Cseresznyés-túrós táska

kaloria 360 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.