Cseresznyés tejfölös lepény

Habosra keverjük az alaphoz a puha vajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. A sütőport összekeverjük a liszttel, és ezt az elegyet hozzáforgatjuk a tojásos alaphoz. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a nyers tésztát, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt félig megsütjük.

Közben kimagozzuk a cseresznyét. A pudingport megfőzzük a tejben, jó sűrű lesz a végeredmény. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a tejfölt, a két tojássárgáját és a cukrot. Rákenjük a félig sült tésztára. A tetejére egyenletesen rászórjuk a kinyomkodott, kimagozott cseresznyét, és visszatoljuk a sütőbe. Még 15-20 perc alatt készre sütjük. Felvágás előtt hagyjuk egy-két órát pihenni, szebben lehet majd szeletelni.

Joghurtos-cseresznyés kuglóf

kaloria 210 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.