Cseresznyés tiroli rétes

Összekeverjük a lisztet a sóval, majd villámgyorsan dolgozva összemorzsoljuk a fagyos vajjal. Deszkára borítjuk, hozzáadjuk a tejfölt és az ecetet, és továbbra is gyors kézzel dolgozva, összegyúrjuk (készíthetjük késes konyhai aprítóban is). Cipót formázunk a tésztából, és pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Kimagozzuk a cseresznyét.

A jól áthűlt tésztából egy vagy két hosszúkás téglalapot nyújtunk (attól függően, hogy hány rúd rétest akarunk sütni, egy nagyot vagy két kicsit). A tésztacsík közepét megszórjuk darált dióval és zsemlemorzsával. A kimagozott cseresznyét összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. Rátesszük a diós zsemlemorzsa tetejére, és felcsavarjuk a tésztát.

A rud(ak)at átemeljük egy sütőpapíros tepsire. A rétesek tetejét bevagdossuk, lekenjük felvert tojással. 200 fokos sütőbe toljuk, 10 perc múlva 190 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és körülbelül fél óra alatt készre sütjük.

Falusi cseresznyés lepény

kaloria 210 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink