1. Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a sóval elkevert liszttel. Deszkára borítjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval (ha kell, kis hideg vizet adhatunk hozzá). Hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetjük.
2. Közben összeállítjuk a tölteléket, a túrót elkeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, a cseresznyét pedig kimagozzuk. A lehűlt tésztát finoman lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Nagy köröket vágunk ki belőle. Az egyik felükre teszünk egy-egy nagy kanálnyi túrót, belenyomunk egy-két szem cseresznyét. Ráhajtjuk a tészta másik felét, és körben jól összenyomkodjuk.
3. Papírral bélelt tepsire tesszük, felül kicsit bevágjuk a tésztát (itt tud majd kijönni a gőz). Lekenjük villával felvert tojásfehérjével, megszórjuk durva szemű cukorral, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
TRÜKK
Ha van időnk, akkor formázás után (és lekenés előtt) tegyük be a tepsit a hűtőszekrénybe még egy órára, minél hidegebben kerül a sütőbe, annál omlósabb, finomabb lesz a sütemény.