Cseresznyés rétestorta

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – SÜTÉS: 25 perc. – Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a túrót a vaníliás pudingporral, a két tojássárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kimagozott cseresznyével. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjékből vert habot is. Kiszabunk a réteslapból 2-3 dupla kerek lapot, amely nagyjából akkora, mint a tortaformánk. Kivajazunk egy kisebb, kapcsos tortaformát, beleterítünk három nagy, szögletes réteslapot úgy, hogy jócskán túlérjen formán (a túllógó részeket fogjuk majd visszahajtani a tetejére). Olvasztott vajjal megkenjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, rásimítunk egy adag gyümölcsös túrót. Ráteszünk két előre kivágott kerek lapot, azokat is megkenjük olvasztott vajjal. Ezt ismételjük, míg meg nem telik a formánk. Végül oldalról ráhajtogatjuk a kilógó részeket. Olvasztott vajjal megkenjük, forró sütőben megsütjük. Ha kihűlt, tortaszerűen szeleteljük.

kaloria 170 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.