Csészés túrótorta

Csészés túrótorta

A darált kekszet összekeverjük 2 evőkanál cukorral, a
sűrített tejjel meg az olvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába, és betesszük 10 percre a mélyhűtőbe.
A tejfölt a túróval, a fél csésze cukorral és egy evőkanálnyi
baracklekvárral simára keverjük. Az ananászt leszűrjük,
a levéből félcsészényit egy kis lábasba öntünk. Beleszórjuk a zselatint, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítjük, míg feloldódik.
A zselatint elkeverjük a túrókrémben – egy keveset
félreteszünk belőle a torta tetejére –, majd a krémet a
formában várakozó tésztára öntjük. Az ananászt villával
összetörjük vagy apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a
maradék 3 evőkanál lekvárral, majd egyenletesen rákanalazzuk a tejfölös rétegre. A gyümölcs tetejét áthúzzuk a félretett zselatinnal, hogy szép fényes legyen, végül a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

kaloria 260 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink