Csicsókás kelkáposzta-főzelék

Egy lábasban felhevítjük a két evőkanál olívaolajat, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az őrölt köményt és az elmorzsolt majoránnát, átforrósítjuk. Rádobjuk a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát, kevergetve pároljuk. Amikor összeesett, hozzátesszük a megpucolt, feldarabolt csicsókát, és pár percig kis lángon pároljuk tovább. Végül hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a csicsóka meg nem puhul. Közben sóval és borssal ízesítjük. Egy kislábasban zsemleszínű rántást készítünk egy evőkanál zsírból, két evőkanál lisztből. Besűrítjük vele a főzeléket. Végül hozzákeverjük a tejfölt.

Fűszeres hajdinával töltött kelkáposzta

kaloria 240 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.