Gőz felett felforrósítjuk a tejszínt, kevergetve összeolvasztjuk a vajjal, a cukorral és a kakaóval. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni. Beledolgozzuk a mogyorókrémet.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a csipetnyi őrölt csilivel, a vaníliás cukorral és a kétféle csokicseppel.
A langyos vajas-kakaós keverékbe egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül hozzávegyítjük a lisztes keveréket.
Kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük (egy nagyobba vagy két kisebbe).
180 fokos sütőben bő félórán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formában hagyjuk félig kihűlni, majd rácsra borítjuk.
Ha már teljesen hideg, gőz felett megolvasztjuk a darabokra tört csokit (lazíthatjuk egy kis vajjal vagy tejszínnel), és a süteményre öntjük.