Cukros hókristály és csillag holddal

  1. Összekeverjük a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal. Beledolgozzuk a lisztet. A kész tésztából két egyforma cipót formázunk. Betesszük egy órára a hűtőszekrénybe.
  2. Két‑három sütőlemezt beborítunk sütőpapírral. Az egyik cipót vékonyra kinyújtjuk. Hókristály alakú kiszúróval kiszaggatjuk a formákat, a sütőlapra sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk jégcukorral. A másik cipó harmadát lecsípjük, összedolgozzuk a kakaóporral. Vékonyra nyújtjuk, kerek pogácsaszaggatóval kicsi holdakat vágunk ki belőle. A maradék fehér tésztából pedig csillagokat szúrunk ki.
  3. 200 fokos sütőben pár perc alatt megsül a tészta. Ha kihűlt teljesen, akkor a csillagokra egy kis olvasztott csokival felragasztjuk a holdakat.

Mutatós desszert az ünnepekre: gesztenyés kekszszalámi

kaloria 310 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink