Csipegetett leves

Csipegetett leves

A húst, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert,
krumplit apró, csipetnyi darabokra vágjuk. Az egyik fej vöröshagymát lereszeljük. Ötliteres fazekunkban a libazsírt
felengedjük, benne a reszelt hagymát üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a húst, kevés pirospaprikával megszórjuk.
Amikor félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés együttes
párolás után felengedjük a kívánt mennyiségre, ízesítjük a
zöldpaprikával, a hagymával, a csokor petrezselyem és
zeller zöldjével, a kelkáposztával és a karfiollal. Ekkor adjuk hozzá az ételízesítőt meg az őrölt borsot. Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.

Csipetke

Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.

kaloria 500 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink