Csiperkével töltött fasírt újkrumplival és pirított gombával
Összekeverjük a darált húst a vízbe áztatott, majd jól kinyomkodott, szétmorzsolt zsemlével, a prézlivel, hozzáadjuk a két felvert tojást, a fűszereket. A hagymát apró kockákra vágjuk, azt is beledolgozzuk. A gombát nem kell előkezelni, csak megmossuk, alját levágjuk, leszárítjuk. Két kisebb rudat formázunk a masszából, belenyomkodjuk felülről a nyers gombákat. A rudak tetejét vizes kézzel elsimítjuk.
Zsemlemorzsával megszórjuk. Kizsírozott tepsibe fektetjük, és 160 fokos sütőben bő óra alatt megsütjük. A krumplit megmossuk, héjastul cikkekre vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk öt percre. Felaprítjuk a petrezselyem zöldjét, egy serpenyőben rádobjuk 8 dkg vajra, majd rárakjuk a leszűrt burgonyát is, és fedő alatt készre pároljuk.
Csak a végén sózzuk. A gombát megmossuk, cikkekre vágjuk, és a maradék vajon átpirítjuk. Ha kész, sózzuk.