Egy jó nagy lábasban felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. Rászórjuk a darált hús felét, és fakanállal kevergetve nagy lángon megpirítjuk. Kivesszük.
Öntünk még a lábasba egy evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a maradék húst is. Ezt is kivesszük.
A helyére öntünk két evőkanál olívaolajat, beleszórjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát és az öt gerezd zúzott fokhagymát, picit sózzuk, és pár percig pároljuk együtt.
Levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Beletesszük a megpirított darált húst, és visszarakjuk a lábast a tűzhelyre, és kis lángon pároljuk.
Közben leszűrjük a babot, átmossuk, és beleöntjük a főzőedénybe. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, ráöntjük a hámozottparadicsom-konzervet. Hozzáadjuk a felkarikázott csilipaprikát, a csípős paprikakrémet, ráöntjük a sört. Fedőt teszünk rá, és kis lángon főzzük fél órát.
Végül belerakjuk a kockákra vágott paprikát, a leszűrt kukoricát, és fedő nélkül forraljuk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét összevágott koriander zöldjével, adunk hozzá egy-két karika lime-ot.