Forrás: Apetito étterem

Csirke Marengo módra

Csirke Marengo módra

A csirkét feldaraboljuk, a húst besózzuk, lisztben megforgatjuk, és egy kevés zsíron megpirítjuk. A maradék zsíron megforgatjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát meg a kimagozott paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük. A megpirított csirkehúsdarabokat visszarakjuk az edénybe, kevés borral meglocsoljuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a háromszög alakúra vágott kis kenyérszeleteket a vajban aranysárgára pirítjuk, a tojásokból tükörtojást készítünk. Tálaláskor a tál közepére rendezzük a csirkehúsdarabokat, bevonjuk a fokhagymás, paradicsomos, gombás raguval, a tál szélét pedig a nap sugaraihoz hasonlóan háromszögletű pirítósokkal díszítjük. Végül a hús tetejére rakjuk a sült tojásokat, és megszórjuk
apróra vágott petrezselyem zöldjével.

kaloria 650 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink