Csirkebecsinált leves citrommal

Feldaraboljuk a csirkét: levágjuk a két szárnyát. Levágjuk róluk a szárnytövet, a szárnyat kétfelé metéljük. A combokat is lekanyarítjuk, a felsőcombot kétfelé szedjük, az alsót egy-két helyen mélyen bevágjuk. Szétválasztjuk a mellrészt a farháttól. A mellhúst leszedjük a csontról, összesen hatfelé osztjuk. A farhátról levágjuk a nyakat, a többit két-háromfelé szedjük.

Egy nagyobb fazékba rakjuk az evőkanálnyi zsírt, rádobjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, míg körben kifehérednek. A sárgarépát, a gyökeret és a zellert meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Ráöntjük a megpirított húsra, és kevergetve pirítjuk még pár percig. Öntünk rá egy-másfél liter hideg vizet, beledobjuk a tárkonyt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Teszünk rá egy fedőt, és nagyon kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

A lisztet kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd beledolgozzuk a tejfölt is. Hozzáöntjük a leveshez, eloszlatjuk benne, és pár percig együtt forraljuk. Végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Kis citromlével savanyítjuk.

Újházi tyúkleves

 

kaloria 160 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink