Először a zselét készítjük el. A megmosott, kimagozott gyümölcsöt kevés vízzel felfőzzük, feloldjuk benne a zselatint, majd belekeverünk egy evőkanálnyi balzsamecetet. Nagyobb tepsibe öntjük, hogy vékony legyen, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
A többi balzsamecetet kis lábasba öntjük, elkeverjük a mézzel, és csendes forralással a felére besűrítjük. Csíkokra vágjuk a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, majd pirosra pirítjuk az olajon. Amíg hűl, megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket, megmossuk (ha kell, összetépkedjük) és megszárítjuk a salátaféléket.
Egy mélyebb salátástálon lazán összekeverve elrendezzük a zöldeket, közé szórjuk a kisebb csíkokra vágott gyümölcszselét, ráfektetjük a ropogós sültdarabokat, végül meglocsoljuk az ízesített, sűrű balzsamecettel.