Csirkecsíkok fűszervajas pirítóssal
A csirke mellét 1-2 centi széles, 10-15 centi hosszú csíkokra szeleteltem. Egy mozsárban megtörtem 3 evőkanál cukrot egy-egy teáskanál korianderrel és kurkumával, 2 gerezd fokhagymával. Belekevertem
egy-egy kávéskanál reszelt citromhéjat, őrölt erős paprikát, fél kávéskanál borsot és egy evőkanál szójaszószt. A kókusztej ritka jószág még nálunk, de ha egy deci tejbe vagy habtejszínbe belekeverünk
két evőkanál reszelt kókuszt, majd fél óra múlva leszűrjük, akkor ahhoz hasonló ízű folyadékot kapunk. Én egyébként most kókusztejporból és tejből készítettem el. Nos, ezt és egy citrom levét kell még a pácunkhoz keverni, és mehet is bele a csirkemellcsík. Jó, ha legalább egy órát áll a pácban a hús.
Ezt követően hurkapálcákra húztam a mellcsíkokat, és barnára sütöttem közepes parázson. Érdemes felhasználni a pácot is: egy hőálló tálban tettem a grillre, és kicsit beforraltam. Ha ebbe mártogatjuk a húsfalatokat, fokozható az ízélmény, melyet csak tetézünk a fűszervajas pirítóssal.