Csirkemájas kenőke

Csirkemájas kenőke

A szálasra vágott hagymát az olajos zsíron – az olajat azért teszem bele, hogy ne engedje teljesen megdermedni a zsírt – először erős tűzön, később gyengébben megdinsztelem. Kicsit le is pirítom. Beleteszem a fűszereket, a fokhagymát reszelve és a sót. A sótól könnyebben megpuhul, szétfő a hagyma. A hagyma levet enged, ettől vizes lesz egy kicsit a zsír – ezt el kell főzni, de vigyázzunk, hogy a fűszerek ne égjenek meg. Közben a megtisztított májat egy késsel durvára elkaparom. A besűrűsödött zsírba teszem, és rövid idő alatt összesütöm. Amíg hűl, néhányszor megkeverem, hogy a csirkemáj ne rakódjon le a zsír aljára. Ha sok a hagyma, akkor egy kicsit édeskés lesz. Nekünk így ízlik legjobban. Szendvicsbe zöldséggel szinte megunhatatlan.

kaloria 200 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink