Csirkemellben sült piláf
A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük.
A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Felengedjük annyi forró vízzel vagy húslevessel, amennyi a rizs térfogatának a kétszerese, megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. 2-3 evőkanálnyi étolajban megfuttatjuk a fahéjat, majd kiszedjük. Az illatos olajban megpirítjuk a gorombára
vágott tisztított mandulát, a mazsolát meg a finomra aprított paprikát.
Lehúzzuk a tűzről, ráütünk egy tojást, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd az egészet gyorsan összekeverjük a párolt rizzsel. A masszát a csirkemellekre halmozzuk, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük, egy serpenyőben, forró olajon körös-körül megsütjük.
Rucolasalátát kínálunk hozzá, amihez 2-3 marék megmosott, szárazra rázott rucolát összekeverünk egy
kevés sóval, pár csepp olívolajjal és balzsamecettel.