A zalaegerszegi Takácsné J. Gyöngyitől rendszeresen kapunk jó, kipróbált házi recepteket. A következő fogás nagyon egyszerű, ám elképesztően finom. A ropogós krumpli, az édes sült alma és a szaftosra sütött rozmaringos csirkemell fantasztikus együttest alkot.
- A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Összekeverünk négy evőkanál olívaolajat sóval és borssal, összeforgatjuk a krumplival. Tepsibe rakjuk, és 200 °C-on 35 percig sütjük. A maradék olajon megsütjük a húst, sózzuk és borsozzuk. Kiszedjük a serpenyőből. A helyére rakjuk a felszeletelt almát, megpároljuk. Hozzákeverjük a felaprított újhagymát, meghintjük a rozmaringgal. Meglocsoljuk a balzsamecettel. Kis vízzel felöntjük, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Belerakjuk a húsokat, átforrósítjuk, és a sült krumplival tálaljuk.