Meghámozzuk, és finomra vágjuk a vöröshagymát. A fokhagymát áttörjük. A paprikákat hosszában felezzük, kiszedjük a csutkáját, a húsát jó apró kockákra felvágjuk. A paradicsomokat is nagyon apróra kockázzuk.
A csirkét is feldaraboljuk. Levágjuk a szárnyakat, a combokat. A törzset hosszában szétbontjuk a csontos mellre és a far-hátra. Végül nagyjából egyforma darabokra vágjuk a részeket: a combokat ketté, a far-hátat két-három darabra. A mellet ki is csontozhatjuk, de maradhat a csontján is. Hosszában felezzük, majd a feleket két-három részre osztjuk. Ha kicsontoztuk, a mellcsontot is bele fogjuk főzni a pörköltbe, sűríti a szaftot.
Egy lábasba tesszük a libazsírt, beleszórjuk a vöröshagymát, és kevergetve megdinszteljük. Hozzátesszük a feldarabolt paprikát, és takaréklángon pirítjuk pár percig. Ekkor rászórjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomot, és közepes lángon főzzük, kevergetve. Közben ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával.
Ha zsírjára sült, öntünk rá kevés alaplét, és addig főzzük, míg ismét el nem fő róla a lé, ezt még egyszer megismételjük. Hozzátesszük a feldarabolt csirkét, és erős lángon addig sütjük, míg a darabok minden oldala ki nem fehéredik.
Levesszük a tűzhelyről, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, átkeverjük. Felöntjük egy kevés alaplével, és visszatesszük a tűzhelyre. Kis-közepes lángon főzzük mindaddig, míg a hús meg nem puhul. Közben gyakran ránézünk, megkeverjük, és öntünk hozzá alaplét. A végén viszonylag sok, sűrű szaftot szeretnénk kapni.