Csokis mogyorókrémes rolád

Először a piskótát sütjük meg. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kihabosítjuk a kristálycukorral. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, és óvatos mozdulatokkal egyneművé keverjük a masszát. Egy közepes tepsibe sütőpapírt terítünk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor törni fog. Még forrón enyhén nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rögtön felcsavarjuk, így nem fog majd repedezni. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Robotgéppel habosra keverjük a csokis mogyorókrémet a mascarponéval. Rákenjük a kihűlt, kitekert piskótára. Felcsavarjuk. Kívülről bekenjük csokis mogyorókrémmel. Végül a tetejét megszórjuk durvára vágott pirított mogyoróval. Legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen, mert úgy könnyebb lesz szépen szeletelni.

Tripla csokis mogyorókrémes torta

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.