Csokis kókuszkrém pohárban
Egy tálban összekeverjük a joghurtot a vaníliás cukorral, 10 dkg porcukorral meg a kókusztejjel (vagy krémmel), majd kétfelé osztjuk. Darabokra tördeljük a 20 dkg csokoládét, és gőz felett vagy alacsony fokozatra állított mikróban, többször megkeverve felolvasztjuk. Egy másik tálban elektromos habverővel elkezdjük felverni a tejszín felét 3 dkg porcukorral, közben hozzáadjuk az egyik csomag zselatin fixet. Amint felverődött a hab, belekeverjük a joghurtos keverék felét, végül folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a megolvasztott étcsokoládét (nem baj, ha márványos marad). Gyorsan kell vele dolgozni, nehogy megkössön. Néhány szép poharat félig megtöltünk a csokoládés krémmel, pár percre betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Egy óra múlva a maradék porcukorral és a zselatin fixszel felverjük a megmaradt 2,5 dl tejszínt habbá. Jól összedolgozzuk a kókuszreszelékkel és a félretett joghurtos krémmel. Rátöltjük a csokis krém tetejére. Ismét berakjuk a hűtőszekrénybe egy órára.
Máz
A mázhoz gőz felett vagy a mikró alacsony fokozatán összeolvasztjuk a tejszínt a darabokra tört 5 dkg csokival, végül csíkokban rácsurgatjuk a kókuszos hab tetejére.