Csokis korongok

Csokis korongok

Összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, a sütőporral, a sóval. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással meg a mézzel. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe rakjuk legalább két órára. Utána kis diónyi gömböket formázunk belőle, megforgatjuk kristálycukorban. Sütőpapírral bélelt
tepsire rakjuk. Hüvelykujjal benyomjuk egy picit a közepét. 175 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón ismét benyomjuk a közepét. Ha kihűlt, étcsokit csurgatunk bele.

kaloria 180 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Csokis korongok

1 csomag vaníliás cukor

4.5 dkg barna cukor

10 dkg puha vaj

1 csipet só

1 csipet szerecsendió

0.5 csomag sütőpor

0.5 kávéskanál őrölt fahéj

0.5 kávéskanál őrölt gyömbér

20 dkg finomliszt

2 evőkanál méz

1 tojás

10 dkg étcsokoládé

kevés kristálycukor

Ajánlataink