Csokis madártejberizs
Egy 1 liter tejben egy csipetnyi sóval megfőzzük a rizst.
Amikor puha, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, belereszeljük
a csokoládét, majd lefedve hagyjuk állni, tovább puhulni.
A tojások sárgáját simára keverjük 5 dkg cukorral meg
a vaníliás cukorral. Közben felforralunk 8 dl tejet, a 3 tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. Evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk, és mindkét oldalát megfőzzük. Amikor jól feldagadtak, kivesszük a galuskákat egy szűrőre, hogy lecsöpögjenek. A kikevert tojássárgájához lassan hozzákeverjük a forró tejet, és kis lángon besűrítjük. Desszertespoharakba adagoljuk a csokis tejberizst, rákanalazzuk a madártejet, végül a tetejére tesszük a habgaluskákat. Csokoládéforgácsokkal díszítve tálaljuk.