ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – KELESZTÉS: 1,5 óra – Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy mokkáskanál cukrot, kevés langyos tejet, és hagyjuk felfutni. Nagy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a két tojássárgáját, a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, és annyi langyos tejet, hogy közepesen szoros kelt tésztát kapjunk. Hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is, majd cipót formázunk belőle, és hagyjuk megkelni. Utána enyhén lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. Köröket vágunk ki belőle. A tésztakorongok felét megkenjük csokis mogyorókrémmel, a tetejére rakunk egy-egy üres tésztát. A széleket gyengéden összenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, és ott is hagyjuk kelni még félórát. Végül 180 fokra felfűtött sütőben megsütjük. Langyosan tálaljuk, porcukorral meghintve.
Hozzávalók
4 személyre