Csokis mogyorókrémmel töltött kemencés fánk

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – KELESZTÉS: 1,5 óra – Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy mokkáskanál cukrot, kevés langyos tejet, és hagyjuk felfutni. Nagy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a két tojássárgáját, a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, és annyi langyos tejet, hogy közepesen szoros kelt tésztát kapjunk. Hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is, majd cipót formázunk belőle, és hagyjuk megkelni. Utána enyhén lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. Köröket vágunk ki belőle. A tésztakorongok felét megkenjük csokis mogyorókrémmel, a tetejére rakunk egy-egy üres tésztát. A széleket gyengéden összenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, és ott is hagyjuk kelni még félórát. Végül 180 fokra felfűtött sütőben megsütjük. Langyosan tálaljuk, porcukorral meghintve.

kaloria 150 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink