Csokis pudingtorta
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral forró vízfürdő fölött habverővel sűrű krémmé verjük. Ezután levesszük, és addig verjük tovább, amíg a massza kihűl. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt csokoládét meg a rumot, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett formába töltjük, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, azután kis kockákra vágjuk.
A piskótakockákat meglocsoljuk rummal, majd a krémmel
felváltva őzgerincformába vagy kis pudingformákba töltjük.
Előbb egy órára a mélyhűtőbe, utána a hűtőbe tesszük.
A pudingot tányérra borítjuk, és csokoládéforgáccsal megszórva, a mártás kíséretében tálaljuk.
Krém
A tejből és a pudingporból a cukorral sűrű krémet főzünk. Még forrón elkeverjük és felolvasztjuk benne az apróra vágott csokoládét, azután kevergetve kihűtjük. A tejszínből habot verünk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd forró rumban feloldjuk.
Mártás
Az erdei gyümölcsöt egy serpenyőben a mézzel, a fahéjjal
és a gyömbérrel éppen csak összerottyantjuk.