Csokitorta tojáslikőrrel részegítve

Tészta

A tojásokat szétválasztom. A lisztet összekeverem a kakaóporral, az étkezési keményítővel és a sütőporral,
majd habverővel kavargatva a tojássárgájához adom, s addig keverem, míg sima nem lesz. Belereszelem a csokit.
A fehérjét habbá verem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a sárgájába keverem. Kibélelek egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral, kivajazom, kilisztezem,
majd beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm. Ha kihűlt, keresztben három lapra vágom.

Töltelék

Közben a lapzselatint feloldom: 4-5 percig kell annyi hideg vízben áztatni, amennyi éppen ellepi. (1 evőkanál zselatinpor 2 lap zselatinnak felel meg.) Kinyomkodom,
lecsepegtetem és alacsony hőmérsékleten egy edényben
felolvasztom, majd elkeverem a langyos tojáslikőrben. A tejszínt habbá verem, beleszitálom a porcukrot és a vaníliás cukrot, apránként a dermedő zselatinhoz
vegyítem, majd dermesztem. Az étcsokit apróra reszelem. A krém negyedét az alsó tortalapra kenem, megszórom az étcsoki felével. Ráteszem a középső lapot, újra krém és
csoki, végül beborítom a harmadik lappal, s a maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenem. Az oldalát durvára vágott natúr pisztáciával, a tetejét marcipánvirágokkal díszítem, a csokit bárányka formában a torta közepére szórom.

kaloria 500 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.