Csokitorta-költemény
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, végül óvatosan a tojáshabot, hogy össze ne törjön. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és 160 fokos sütőben félórát sütjük.
A piskótát lapjában két- vagy háromfelé elvágjuk. A kétféle krémet csillagcsöves nyomózsákokba töltjük, és a piskótalapokra szorosan egymás mellé csíkokat húzva megtöltjük a tortát. Befedjük az utolsó piskótalappal, és annak a tetejét is bespricceljük krémmel. Csokoládéforgáccsal és tejszínhabbal díszítjük. Tálaláskor tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Krém
A kétféle csokoládékrémet külön-külön készítjük el. A csokoládékat egy-egy kis lábasban azonos mennyiségű tejszínnel felmelegítjük, és olvadásig kevergetjük. Ezután pár csepp Triple Secet adunk hozzá, és botmixerrel közepes fordulaton 5 perc alatt egyneműsítjük, habosra verjük. A krémet egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.