Égetett tészta
Összekeverjük a vizet, a tejet meg a főzőtejszínt. Beletesszük a sót, a cukrot, a vajat, felforraljuk. Félrehúzzuk a tűzről, beleöntjük az átszitált lisztet, visszahelyezzük a gázra. Fakanállal kavargatva addig melegítjük, míg egynemű masszát nem kapunk, ami elválik az edény falától. Míg a tészta hűl, a tojásokat akár fel is verhetjük, de adagolhatjuk egyenként is a tésztába (mindig jól dolgozzuk bele). Ha ezzel is megvagyunk, a tésztát nylonba, habzsákba töltjük, és vajazott tepsire igyekszünk babapiskóta alakú képződményeket ügyeskedni belőle, melyeket előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon 25 percig sütünk. Majd minden piskótát oldalba bökünk egy hurkapálcával, és fakanállal kitámasztott sütőajtó mellett még öt percet adunk nekik, hogy a belsejükben lévő gőz távozni tudjon.
Krém
A krémhez előbb eldolgozzuk a vajat a cukorral, hozzátesszük a két tojássárgáját, a kakaót és a rumot, végül a pedig beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Mártás
Egy kis tálban összekeverjük az egy dl kávét az evőkanálnyi rummal, kevés tejjel hígítjuk. Folpackkal kibélelünk egy gömbölyű tálat, a piskótákat egy-egy pillanatra belemártjuk a kávés tejbe, és ügyesen
belerétegezzük a krémmel együtt az előkészített tálba (valószínűleg kimarad néhány sütemény, azt kínáljuk külön a bomba mellé). Kicsit kifagyasztjuk.
Díszítés
Tálalás előtt tejszínhabbal, kandírozott narancshéjjal és étcsokoládé-forgácsokkal díszítjük.