Csokoládékrémes pite

Csokoládékrémes pite

A vajat elmorzsoljuk a kétféle liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, a bort és egy csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk, és egy 26 cm átmérőjű kivajazott, kerek tortaformába simítjuk. A tetejét megszurkáljuk, beborítjuk sütőpapírral, amire szárazbabot szórunk, hogy sütés közben a tészta ne púposodjon fel. A 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Eltávolítjuk a babot, és a tésztát megtöltjük az alábbi töltelékkel.
A csokoládét gőz fölött, folyamatos keverés közben 2 dl tejszínnel felolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarponét meg a felvert maradék tejszínt, és megtöltjük
vele a pitét. A tetejét apróra vágott natúr pisztáciával vagy pirított mogyoróval díszítjük. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a töltelék egy kicsit megdermedjen.

kaloria 420 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink