Csokoládémousse kakukkfüves eperöntettel
A tejet a mézzel fölforraljuk. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapot. 3 részben a csokira öntjük, közben folyamatosan keverjük, amíg az föl nem olvad (ha a csoki nem olvadt föl, gőz fölött melegítsük), végül hagyjuk szobahomérsékleture hűlni. A tejszínt habbá verjük, két részletben óvatosan a csokis krémhez keverjük. A csokimousset szétosztjuk négy formába, mindegyik közepébe 11 epret teszünk, hűtoben dermesztjük. A maradék epret egy evőkanál cukorral és a kakukkfuvel fedo alatt puhára fozzük (időnként megkóstoljuk: ha már elég intenzív a kakukkfű íze, kiveszszük). Ha az eper megfőtt, turmixoljuk, végül szitán áttörjük. A kakukkfüves eperöntettel tálaljuk a desszertet.