Csokoládés-mogyorós tekercs

Elektromos habverővel kihabosítjuk az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliával. A lisztet összeforgatjuk a kakaóval, beleszitáljuk a tojáshabba, és óvatosan összedolgozzuk. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A karamellszószhoz a cukrot egy serpenyőben világosra karamellizáljuk. Hozzáöntjük a felforrósított tejszínt, és kevergetve főzzük, míg szép sima szószt nem kapunk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a hideg vajat, és hagyjuk kihűlni.

A karamellás vajkrémhez a karamellszószt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a sót, ráöntünk 3 dl tejet, és forrásig melegítjük. A maradék tejben elkeverjük a keményítőt, hozzáöntjük a karamellszószos tejhez, visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve puding sűrűségűre főzzük. A vajat kihabosítjuk, majd kanalanként beledolgozzuk a karamellpudingot.

A piskótát kitekerjük, megkenjük a karamellás vajkrémmel, ráöntünk 100 g karamellszószt, és megszórjuk durvára vágott sós mogyoróval. Szorosan felcsavarjuk, visszacsomagoljuk a konyharuhába, és két órára berakjuk a hűtőszekrénybe.

Összeolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat és az apróra vágott mogyorót, és bevonjuk vele a roládot.

Csokis-mogyorós csiga

kaloria - CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink