Csokoládés fánk mogyorókabátban
Az olajat meg a vizet egy csipet sóval és porcukorral egy
lábasban feltesszük főni. Amikor gyöngyözve forr, hozzáöntjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan kikeverve a tésztával.
A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, sütőpapírra
hosszúkás fánkocskákat nyomunk. Egy lábasban olajat hevítünk, a fánkokat szitalapát segítségével beletesszük, és szép pirosra sütjük. Ezután jól lecsepegtetjük, s először olvasztott csokoládéba, majd aprított, pörkölt mogyoróba hempergetjük. A fánkot karamellöntettel kínáljuk, amihez a kristálycukrot aranybarnára pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, és öntet sűrűségűre felfőzzük.