Csokoládés krémsajtos epertorta

A tésztához két tálat készítünk elő. Az egyikben összekeverjük a nedves alapanyagokat: a joghurtot az olajjal, a két egész tojással meg a tejszínnel, a pici meleg vízben feloldott kávéval. A másikban pedig a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval. Fakanállal összekeverjük a két tál tartalmát.

Négy kört szabunk sütőpapírból a tortaforma aljába. Mérleg segítségével négyfelé osztjuk a kakaós masszát, és egymás után megsütjük, majd rácson kihűtjük a lapokat.

Habosra keverjük a krémhez a krémsajtot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével.

Habot verünk a tejszínből. Habosra keverjük a puha vajat is, végül mindezt összekeverjük az eperlekvárral.

Összeállítás: tortatálra tesszük az alsó lapot, rákenjük az epres krém ötödét, és így folytatjuk a tetejéig. A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát is. Végül tejszínnel összeolvasztott csokival leöntjük, kirakjuk a tetejét eperrel, és kis mentalevelekkel díszítjük.

kaloria 400 CAL
ido 98 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

A tésztához:

2 csésze liszt

fél csomag sütőpor

fél csésze holland kakaó

1 szűk csésze cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

1 evőkanál neszkávé

fél csésze étolaj

2 tojás

1 csésze görög joghurt

fél csésze tejszín

A krémhez:

1 üveg jó minőségű eperlekvár

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

1 dl tejszín

20 dkg krémsajt

20 dkg puha vaj

2 evőkanál citromlé

A tetejére:

pár mentalevél

20 dkg eper

1 dl tejszín

10 dkg étcsokoládé

Ajánlataink