Csokoládés molnárka

Csokoládés molnárka

Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve felmelegítem a mézet a cukorral, a vajjal és a tejjel, és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, a citromlét, a kardamomot, a szerecsendiót és a fahéjat. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a kakaóval, és apránként a tésztához adom. Végül összedolgozom a mazsolával, a citromhéjjal és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű, kivajazott, sütőlapra állított, kerek tortaformákba lapátolom. 180- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm.
A süteményeket sütés után azonnal kiborítom a formákból, és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt, és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz fölött, állandó keverés közben
felolvasztom a csokoládét, s mielőtt újra megkötne, bevonom vele a süteményeket.

kaloria 400 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.