Palacsinta
A tojásokból egy csipetnyi sóval, a liszttel és a tejjel hagyományos módon palacsintatésztát készítünk. 20 percig
pihentetjük, azután újra összekeverjük, és kevés forró
vajon 10-12 palacsintát sütünk belőle.
A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel, összetekerjük és félbevágjuk. Egy kivajazott tepsibe egymásra rakjuk, majd leöntjük a maradék csokoládékrémmel. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. Akkor jó, ha a palacsintánk kívül már kissé ropogós, de belül a töltelék még krémes állagú. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Töltelék
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és forró vízfürdőbe
állítva felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral meg a
vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgájákat és a felolvasztott csokoládét.