Csokoládés profiterol

Csokoládés profiterol

A vizet a vajjal és a sóval együtt lábasba teszem, és felmelegítem. Amint a víz felforrt, lehúzom a tűzről az edényt, és fakanállal hozzákeverek 7,5 dkg lisztet, majd visszateszem az edényt a tűzhelyre. Addig főzöm-keverem, amíg a tészta gombóccá áll össze, és elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig hagyom főni, és amikor sercegni kezd, lehúzom a tűzről, és hideg felületre (márványlapra) borítom. Amikor a tészta kihűlt, visszateszem az edénybe, és egyenként alaposan elkeverem benne a tojásokat. A második
tojást csak akkor adom hozzá, amikor az elsőt már jól elkevertem a tésztával. Addig kavarom, amíg buborékos lesz, és szakadozni kezd. A tésztát habzsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázok belőle. 250 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm a kis halmokat.
Közben elkészítem a főzött krémet. Egy evőkanál cukrot és egy tojássárgáját kislábasban fakanállal jól elkeverek, és hozzáadok egy evőkanál lisztet. Két
pohár tejet felmelegítek, és amikor már majdnem forr, habverővel azt is belekeverem. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzöm.
Leveszem a tűzről, és kihűtöm. Időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. A krémet kis lyukú nyomózsákba lapátolom, és megtöltöm vele a tésztagolyócskákat. A mázhoz a csokoládét lereszelem, és pár csepp tejjel elkeverve felolvasztom. 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot meg 1 evőkanál keményítőt tálba teszek, és összekeverem egy pohár forró tejjel. Az edényt tűzhelyre teszem, és folyamatos keverés közben besűrítem a krémet. Egy csipet vaníliával ízesítem, hozzáadom az olvasztott csokoládét, jól összekeverem és hagyom kihűlni. A csokoládékrémet nem kell túl sűrűre főzni. A megtöltött golyócskákat tálra rendezem, és megöntözöm a hideg csokis krémmel. A tetejét durvára vágott pörkölt mogyoróval díszítem.

kaloria 400 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.