Csokoládés tekercs
A tojások sárgáját 15 dkg porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg már összekevert lisztet és kakaót, majd belekeverjük a puha vajat és a tejet is. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy másik tálban jó keményre felverjük a tojások fehérjét a csipet sóval és az evőkanálnyi porcukorral. A habot óvatosan a tészta többi részéhez keverjük, majd a tésztát sütőpapírral bélelt
sütőlapon egyenletesen elterítjük. A piskótát 12 percig sütjük, majd miután kivettük a sütőből, néhány percig hagyjuk hűlni. Szétterítjük rajta a csokoládékrémet (2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez), majd nem túl szorosan feltekerjük a tésztát. Vékonyan bevonjuk a maradék krémmel, és meghintjük csokoládéforgácsokkal.
Tálalás előtt 2 órát pihentetjük a hűtőben.