Csokoládés tésztafelfújt
Az őrölt dióbelet a liszttel elkeverjük, és víz nélkül, 2 tojással kemény tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán
vékonyra kinyújtjuk, és széles metéltre vagdossuk. A diós
tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, s olvasztott vajban megforgatjuk. Meghintjük cukorral, és jó
bőven reszelt csokoládéval. A 4 tojás sárgáját a tejszínnel
elkeverjük, a tésztára öntjük, és az egészet alaposan összekeverjük. Végül lazán beledolgozzuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Egy felfújtformát vagy tűzálló edényt megkenünk vajjal, meghintjük morzsával, és belerakjuk a tésztát. Közepesen meleg sütőben – 160 fokon – körülbelül 30 perc alatt megsütjük. Reszelt csokoládéval vagy kakaóporral meghintve tálaljuk.