Csokoládés trüffeltorta

Csokoládés trüffeltorta

A babapiskótát durvára szétmorzsoljuk, a csokoládéból 5 dkg-ot finomra lereszelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a cukrot, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Rászitáljuk a keményítővel, 2 teáskanál kakaóval meg a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét meg a babapiskótát, majd óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és a 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Közben a maradék csokoládét durvára daraboljuk. A tejszínt vízgőz fölött felmelegítjük, de nem forraljuk fel! Hozzáadjuk a csokoládét, levesszük a tűzhelyről, és addig keverjük, amíg a csokoládé megolvad. 2-3 órára hűvös helyre tesszük, azután a krémet gépi habverővel néhány perc alatt felhabosítjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk, majd megtöltjük a krém harmadrészével. A maradékkal bevonjuk a tortát és 1 órára hűtőbe tesszük. Végül meghintjük a maradék kakaóporral.

kaloria 380 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink